mindset topsport

Hoe belangrijk mindset is

Topsport vs Traden

De laatste weken van december heb ik het wk-darten gevolgd en er vielen me één ding op die te vergelijken zijn met traden: Hoe belangrijk mindset is!

Elke leg of set bij het darten moet begonnen worden met een positieve mindset. De vorige set/leg moet je vergeten en je begint van voren of aan. Dit gaat met een nieuwe trade ook zo.
Blijf je hangen in je vorige trade of bij het darten bij een vorige set/leg kan dit gevolgen hebben.

Frustratie
Je ziet op tv de irritatie en frustratie bij de darter wanneer hij een verliezende set heeft gespeeld. Je ziet ook dat hij dit meeneemt in de nieuwe set. En dat dit vaak leidt tot nog meer verlies met nog een grotere frustratie.

Het voordeel bij het traden is dat je na een verliezende trade afstand kunt nemen en even kunt afschakelen, een soort van time out.

Wanneer de tegenspeler bij het darten sterker wordt, zie je een terugval bij de ander. Hoe kom je dan weer terug?
Door de juiste mindset!

Weinig vertrouwen
Ik zag een speler die al voor hij een dart gooide, een ontevreden blik hebben. Zo’n blik van ‘dit zal ook wel weer niet lukken’ En dat lukt dan ook niet.
Hetzelfde geldt voor traden. Wanneer je denkt bij het ingaan van een trade dat dit ook weer een verliezende trade zal worden, dan klopt dit ook vaak.

Tips:

  • Voor je start met traden, heb een positieve mindset. Zet alles wat er van te voren is gebeurd (werk en privedingen) van je af. En start fris!
  • Neem even afstand na een verliezende trade en wil dit verlies niet meteen ‘terug verdienen’ door meteen een nieuwe trade in te gaan.
  • Twijfel je over een trade? Zet hem niet in.
  • Accepteer verlies. Wanneer je dit niet kunt, wordt je een angstige trader die bij elke trade bang is om geld te verliezen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *