felix-baumgartner-1024x287

Als het even tegenzit tijdens het traden

In de periode waarin mijn meeste trades verliezende trades waren, zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik werd onrustig en dacht bij elke trade ‘ik hoop dat dit een winnende trade zal zijn’ of ‘dit zal toch ook wel weer een verliezende trade zijn’. Ik werd onzeker en was telkens bang om geld te verliezen. De onzekerheid breidde zich uit tot onzeker zijn over mezelf en zelfs tot onzekerheid over het werk dat ik deed. Was ik nog wel goed in wat ik deed?

Wat was het fijn om herkenbaarheid te hebben in boeken die ik las over traden, maar dat verminderde mijn onzekerheid niet. Tot zich een coach aan diende op het gebied van traden en psychologie. Met hem ben ik aan de slag gegaan en na een aantal weken voelde ik me beter en had ik een reeks van winnende trades.

Tips:

  • Maak een moodboard met jouw Trading-doel. Hang dit op zodat je hier altijd naar kunt kijken tijdens het traden.
  • Denk na over een % dat je per maand wil verdienen. Plak dit op je laptop zodat je dit ook altijd ziet.
  • Sluit elke trade in je hoofd af voor je met de volgende trade begint. Doe wat je moet doen om een objectieve mindset te hebben.
  • Zie elke trade als een nieuwe investering. Maak je analyse en beslis of je investeert of niet.
  • Op welk tijdstip dat je ook handelt, sluit het vorige af: slecht geslapen, een vervelende dag op je werk, een ruzie, irritatie etc. Kijk naar je moodboard en je percentage voor je begint. Of doe yoga voor je begint. Lees hierover mijn Engelstalig blog.
  • Ga serieus om met traden. Besteed er aandacht aan en neem er je tijd voor.
  • Zie het als een onderneming en niet als een hobby. Een hobby kost immers geld en het is toch de bedoeling dat dit geld oplevert.

Conclusie:

Een positieve mind, lekker in je vel zitten en positieve gedachten en een positieve uitstraling helpt om een objectieve mindset te hebben voor, tijdens en na het traden.

Wat doe jij als het even tegenzit tijdens het traden?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *